მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 11
სტუმარი: 11
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ტკბილეულობა

ალუბლის ნამცხვარი
2010-04-13, 1:02 PM

150 გრ.შაქარი, 150 გრ. ცივი კარაქი, 1 ცალი კვერცხი, ლიმონის წვენი, 400 გრ. ფქვილი. მოზილეთ ცომი და მაცივარში შედეთ 1 საათით. ეცადეთ კარაქი გახეხოთ და ისე გადაურიოთ ფქვილს, მიიღებთ „კროშკას" და სწრაფად მოზილეთ ცომი.
ამ ცომის პრინციპი კარაქის არდადნობაა, რომელიც მერე ცომს აფხვიერებს.

გულსართი:

700 გრ. კურკა გამოცლილი ალუბალი, 150 გრ. შაქარი, ცოტა დარიჩინი და მიხაკი, ლიმონის ცედრა მსხვილი ნაჭრით, ამას მოთუშავთ ცეცხლზე, სანამ წვენი არ დაშრება, შეგიძლია ცოტა კონიაკი ან ღვინო დაუმატოთ.
2/3 ცომი გაშალეთ მრგვალ ფორმაში, ნაპირებიც გაუკეთეთ 5 სანტიმეტრის სიმაღლის, ჩადეთ გულსართი, გადმოუკეცეთ ნაპირები და დანარჩენი ცომი გაშალეთ,
გამოჭერით 1 სანტიმეტრის სიგანის ზოლები, დაადეთ ტორტს ზემოდან, მიეცით ფორმა, გადაუსვი გათქვეფილი კვერცხის გული+ოდნავ რძე. გამოაცხეთ ღუმელში 180 გრადუსზე 30-40 წუთი. გაცივებულზე მოაყარეთ შაქრის პუდრი. ასეთი ნამცხვარი მეორე დღეს უფრო გემრიელია.

0 нравится
კატეგორია: ტკბილეულობა | დაამატა: aks75 | ტეგები: რეცეპტები, ალუბლის ნამცხვარი, გემრიელი, ტკბილეულობა
ნანახია: 3345 | რამოტვირთვები: | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]