მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 2
სტუმარი: 2
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ტკბილეულობა

კეკსი ღვინით და ქლიავით
2010-04-13, 1:28 PM
250 გრ. შავი ქლიავი (შეგიძლიათ ჩირიც)
100 გრ. კარაქი
2 ცალი კვერცხი
430 მლ. შავი მშრალი ღვინო
1 ჩ.ჭ. ყავისფერი შაქარი
3 ს.კ. არაჯანი (მაწონი)
2 ჩ.კ. ჩამქრალი სოდა („რაზრიხლიტელი")
0,5 ჩ.კ. მარილი
0,5 ჩ.კ დარიჩინი
ვანილი
1 ცალი ლიმონის ცედრა
2 ჭიქა ფქვილი

გავჭრათ შუაზე ქლიავი, დავასხათ ღვინო, წამოვადუღოთ, გადმოვდგათ, გავაციოთ და გადაუწუროთ წვენი (წვენი დაგვჭირდება). გავთქვიფოდ კარაქი+შაქარი, შევათქვიფოთ კვერცხი. დარიჩინი, ლიმონის ქერქი, მარილი, ვანილი, არაჟანი და ღვინის წვენი დაუმატოდ კარაქიან მასას, გავცრათ ფქვილი+ჩამქრალი სოდა და ნელა ამოურიოთ ცომს. მოვაყაროთ ქლიავს ცოტა ფქვილი და ჩავყაროთ ცომში, ფრთხილად ამოვურიოთ, მოვათავსოთ კარაქმოსმულ და ფქვილმოყრილ ყალიბში, ზემოდან მოვაყაროთ ცოტა შაქარი. შევდგათ ცხელ ღუმელში, გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე.
0 нравится
კატეგორია: ტკბილეულობა | დაამატა: aks75 | ტეგები: რეცეპტები, გემრიელი, კექსი, ტკბილეულობა
ნანახია: 3160 | რამოტვირთვები: | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]