მადამ ბოვარი |
|
სტატისტიკა |
სულ ონლაინში 2 სტუმარი: 2 მომხმარებელი: 0 |
|
კეკსი ღვინით და ქლიავით
| 2010-04-13, 1:28 PM |
250 გრ. შავი ქლიავი (შეგიძლიათ ჩირიც)
100 გრ. კარაქი
2 ცალი კვერცხი
430 მლ. შავი მშრალი ღვინო
1 ჩ.ჭ. ყავისფერი შაქარი
3 ს.კ. არაჯანი (მაწონი)
2 ჩ.კ. ჩამქრალი სოდა („რაზრიხლიტელი")
0,5 ჩ.კ. მარილი
0,5 ჩ.კ დარიჩინი
ვანილი
1 ცალი ლიმონის ცედრა
2 ჭიქა ფქვილი
გავჭრათ შუაზე ქლიავი, დავასხათ ღვინო, წამოვადუღოთ, გადმოვდგათ, გავაციოთ
და გადაუწუროთ წვენი (წვენი დაგვჭირდება). გავთქვიფოდ კარაქი+შაქარი,
შევათქვიფოთ კვერცხი. დარიჩინი, ლიმონის ქერქი, მარილი, ვანილი, არაჟანი და
ღვინის წვენი დაუმატოდ კარაქიან მასას, გავცრათ ფქვილი+ჩამქრალი სოდა და
ნელა ამოურიოთ ცომს. მოვაყაროთ ქლიავს ცოტა ფქვილი და ჩავყაროთ ცომში,
ფრთხილად ამოვურიოთ, მოვათავსოთ კარაქმოსმულ და ფქვილმოყრილ ყალიბში,
ზემოდან მოვაყაროთ ცოტა შაქარი. შევდგათ ცხელ ღუმელში, გამოვაცხოთ 180
გრადუსზე.
|
კატეგორია: ტკბილეულობა | დაამატა: aks75
| ტეგები: რეცეპტები, გემრიელი, კექსი, ტკბილეულობა
|
ნანახია: 3160 | რამოტვირთვები:
| რეიტინგი: 0.0/0 |
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს [ რეგისტრაცია | შესვლა ]
|