ინგრედიენტები:
- შიგთავსი:
- • მიხაკი - 2 ჩ.კ.
- • შოკოლადი (შავი, 70% კაკაო) - 400 გრ.
- • ნაღების კარაქი – 300 გრ.
- • წაბლი (გასუფთავებული და შემწვარი) - 75 გრ.
- • შაქარი - 90 გრ.
- • კვერცხი - 4 ცალი,
- • კვერცხი (გული) - 6 ცალი.
ცომისთვის:
- • ფქვილი - 250 გრ.
- • ნაღების კარაქი - 150 გრ.
- • შაქარი – 75 გრ.
- • კვერცხი – 1ცალი.
8 ულუფა: მომზადების დრო: 30 წუთი, მომზადების დრო: 35 წუთი. მომზადება: მოზილეთ ცომი ფქვილით, ნაღების კარაქით, შაქრითა და კვერცხით, შეახვიეთ ვერცხლისფერ ქაღალდში და შედეთ მაცივარში 30 წუთით. ჰაერღუმელი გააცხელეთ 190 გრადუსამდე. გააბრტყელეთ ცომი, გადმოდეთ ფორმაზე, ფენის კიდეები 3 სმ-ით უნდა ცდებოდეს ფორმას. რამდენიმეჯერ დაჩხვლიტეთ ჩანგლით. 30 წუთის განმავლობაში გამოაცხვეთ. მოამზადეთ შიგთავსი: დაანამცეცეთ მიხაკი. შოკოლადი დატეხეთ და მიხაკტა და ნათების კარაქთან ერთად გაალღვეთ წყლის აბაზანაზე და მოურიეთ. წაბლიც დაფშვენით და დაუმატეთ შოკოლადი. ცოტა გააგრილეთ. შაქარი და კვერცხი ათქვიფეთ და დაამატეთ შოკოლადიანი მასა და კარგად აურიეთ. შემდეგ ბისკვიტზე გადმოიღეთ, თანაბრად გაანაწილეთ და ჰაერღუმელში 5 წუთით შედეთ.
გემრიელად მიირთვით!
|