ინგრედიენტები: 12 ულუფა 1 თხელი ბისკვიტი მარწყვის ჟელესთვის: 2 ჩ.კ. ჟელატინი 600 გ მარწყვი 2 ს.კ. შაქარი
იოგურტის მუსისთვის: 450 გ იოგურტი 1 ლიმონის წვენი 2 ს.კ. შაქარი 1 ლიმონის გახეხილი ცედრა 1 ს.კ. ჟელატინი 250 გ სქელი ნაღები პიტნა მოსართავად
მომზადების წესი: 1. ჟელატინი გაყავით 2 ნაწილად – ჟელესთვის და მუსისთვის – და ცალ-ცალკე დაალბეთ, სანამ არ გაფუვდება. გაადნეთ ორთქლზე. 2. ჟელესთვის გახეხეთ 500 გ მარწყვი, შეურიეთ შაქარი და ჟელატინი. 3. გასახსნელ ფორმაში ჩააფინეთ ცელოფანი. ჩადეთ ბისკვიტი, დაასხით მარწყვის ჟელე და გააცივეთ. 4. იოგურტს შეურიეთ ლიმონის წვენი, შაქარი, ცედრის ნახევარი, ჟელატინი და ნაღები. გამაგრებულ ჟელეზე გაანაწილეთ იოგურტის მუსი და გააცივეთ. 5. ტორტი მორთეთ მარწყვით და პიტნით.
|