მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ტკბილეულობა

ხილიანი კალათები
2010-04-21, 1:23 AM

ინგრედიენტები:
8 ულუფა
ცომისთვის:
25 გ კარაქი
2 ს.კ. შაქარი
3 ს.კ. ფქვილი
100 გ დაჭრილი ნიგოზი
კრემისთვის:
125 გ შაქარი
1 ჩ.კ. ხსნადი ყავა
80 გ კარაქი
300 გ კენკრა

 

მომზადების წესი:
პერგამენტი ფორმისთვის
1. კარაქი ათქვიფეთ შაქართან ერთად. შეურიეთ ფქვილი, ნიგოზი და მოზილეთ ცომი. შედგით მაცივარში 30 წთ. გამოიღეთ, გაყავით რვა ნაწილად და გააბრტყელეთ მრგვლად.
2. საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტი, წაუსვით ცხიმი და მოათავსეთ ზედ ცომის ნაჭრები. აცხვეთ ღუმელში 180ºc-ზე 3-4 წთ.
3. გამომცხვარ ცომს მიეცით კალათის ფორმა და გააგრილეთ.
4. კრემისთვის 65 გ თბილ წყალს შეურიეთ შაქარი, ყავა და გააცივეთ. ათქვიფეთ კარაქი, ნელ-ნელა შეურიეთ სიროფი.
5. კრემი და კენკრა გაანაწილეთ კალათებში

 
 

0 нравится
კატეგორია: ტკბილეულობა | დაამატა: aks75 | ტეგები: fqvili, xiliani, yava, karaqi, xsnadi kava, dajrili, kenkra, haqari, ხილიანი კალათები, nigosi
ნანახია: 2643 | რამოტვირთვები: | რეიტინგი: 2.0/1
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]