ინგრედიენტები: 8 ულუფა ცომისთვის: 25 გ კარაქი 2 ს.კ. შაქარი 3 ს.კ. ფქვილი 100 გ დაჭრილი ნიგოზი კრემისთვის: 125 გ შაქარი 1 ჩ.კ. ხსნადი ყავა 80 გ კარაქი 300 გ კენკრა მომზადების წესი: პერგამენტი ფორმისთვის 1. კარაქი ათქვიფეთ შაქართან ერთად. შეურიეთ ფქვილი, ნიგოზი და მოზილეთ ცომი. შედგით მაცივარში 30 წთ. გამოიღეთ, გაყავით რვა ნაწილად და გააბრტყელეთ მრგვლად. 2. საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტი, წაუსვით ცხიმი და მოათავსეთ ზედ ცომის ნაჭრები. აცხვეთ ღუმელში 180ºc-ზე 3-4 წთ. 3. გამომცხვარ ცომს მიეცით კალათის ფორმა და გააგრილეთ. 4. კრემისთვის 65 გ თბილ წყალს შეურიეთ შაქარი, ყავა და გააცივეთ. ათქვიფეთ კარაქი, ნელ-ნელა შეურიეთ სიროფი. 5. კრემი და კენკრა გაანაწილეთ კალათებში
|