მასალა: - 200 გრ. ბისკვიტი ”ტირამისუ”
- 2 ს.კ. ხსნადი ყავა;
- 1 ს.კ. ”ამარეტო”;
- 1 ს.კ. კაკაო;
- 3 ს.კ. ზეითუნის ზეთი;
- 450 გრ. ყველი ”მასკარპონე”
- 1 პაკეტი ვანილი;
- 2 კვერცხის ცილა;
- 1 ჭიქა შაქარი.
მომზადება: კარგად გათქვეფილ ნაღებს უნდა დაუმატო ყველი ”მასკარპონე”, კვერცხის ცილა, შაქარი და ვანილი. მიღებული მასა მიქსერით კარგად გათქვიფე და � �ისკვიტის მომზადებამდე მაცივარში შეინახე. ბისკვიტის მომზადება: ორ კოვზ ხსნად ყავას ერთი ჭიქა ადუღებული წყალი და ერთი სუფრის კოვზი ამარეტო დაუმატე; შემდეგ გაგრილებულ სითხეში სათითაოდ დაალბე 100 გრ. ტირამისუს ბისკვიტი. დაალაგე ისინი სამსანტიმეტრიანი დაშორებით; წაუსვი კრემი და ზემოდან დარჩენილი 100 გრ. ასევე დამბალი ბისკვიტები დაალაგე; ისევ წაუსვი კრემი, და ზემოდან კაკაო თანაბრად მოაყარე და ”ტირამისუც” მზადაა. სუფრასთან მიტანამდე დესერტი სულ ცოტა 4 საათით მაინც მაცივარში უნდა შეინახო.
გემრიელად მიირთვით!
|