მასალა:
- 2 ჩაის ჭიქა შაქარი,
- 4 ცალი კვერცხი,
- 1 ჩაის ჭიქა მაწონი,
- 100 გრამი შავი ქლიავი,
- 50 გრამი ქიშმიში,
- 3 სუფრის კოვზი ხილის პიურე.
მომზადება: 4 კვერცხის გული გათქვიფეთ კარგად 2 ჭიქა შაქარში, აურიეთ შიგ 1 ჩაის ჭიქა გაწურული მაწონი, ნახევარი ჩაის ჭიქა ერბო, 1 ჩაის ჭიქა დანაყილი ნიგოზი, 100 გრამი წვრილად დაჭრილი შავი ქლიავი, 50 გრამი ქიშმიში, 2 სუფრის კოვზი რომელიმე ხილის პიურე, 1 ჩაის კოვზი დანაყილი ლიმონის ქერქი და 1 ჩაის კოვზი სოდა. მერე ჩაასხით შიგ და ნელა აურიეთ ქაფადქცეული 4 კვერცხის ცილა. ბოლოს აურიეთ შიგ პურის ფქვილი და ჩაასხით ერბოწასმულ ფორმაში. ზემოდან შეასწორეთ, მორთეთ დაჭრილი ნიგვზით, მოაყარეთ შაქრის ფხვნილი და გამოსაცხობად შედგით ღუმელში. როცა გამოცხვება, ფორმით გააცივეთ და მერე გამოიღეთ.
გემრიელად მიირთვით!
|