მასალა:
ცომი: 2კვერცხის გული 200 გრ. მარგარინი 250გრ.სმეტანა 1,4ჩ.კ სოდა 3ჭიქა ფქვილი გული:
2 ჭიქა ნიგოზი (გატარებული) 3 კვერცხის ცილა 100გრ.ქიშმიში 1,5ჭიქა შაქარი 100გრ.გარგრის ჩირი ნახევარი ჭიქა მოხალული მიწის თხილი (გატარებული) მომზადება:
ოთახის ტემპერატურაზე გამთბარ მარგარინს აურიოთ სმეტანა,2 კვერცხის გული,სოდა და კარგი იქნება თუ ცოტა 4 წვეთს ლიმონს ჩავაწურავთ,აურიოთ და დაუმატოთ ფქვილი გავყოთ 3 გუნდად ,გავაბრტყელოთ და დავაფინოთ ცხიმ წასმულ( ჟარუნზე)ტაფაზე,ზემოდან მოვასხათ ცოტა გამდნარი მარგარინი
შემდეგ გავაკეთოტ გულსართი:გატარებულ ნიგოზს და მიწის თხილს დაუმატოთ 3 კვერცხის ცილა ,შაქარი და აურიოთ კარგად გავყოთ 2 ნაწილად და უკვე ტაფაზე დადებულ პირველ ფენას მოვაყაროთ.
და კიდევ ქიშმიში და გარგრის ჩირი არ დაგვავიწყდეთ.
შემდეგ დავადოთ მეორე ფენა და გავიმეოროთ იგივე, ბოლო ფენა დავჭრათ რომბისებურად
და გასაფორმებლად თითოეულ რომბზე დავალაგოთ კაკლის ან მიწის თხილი
ბოლო ფენას წაუსვათ ზემოდან ,კვერცხის გული ცოთა წყალში გახსენილი.
გემრიელად მიირთვით!
|