მასალა ცომისთვის: - სამარხვო მაიონეზი 370გრ
- შაქარი 300გრ
- 1 ცალი მცენარეული მარგარინი (მე ONA-ს ვიყენებ), გამდნარი
- 1 ცალი ლიმნის წვენში გახსნილი 1 ჩ/კ სოდა
- ვანილი
- 6 ჭ ფქვილი (დაახლოებით 1კგ, შეიძლება ცოტა მეტი)
მასალა გულისთვის:
6 ცალი გახეხილი ვაშლი. 1/2 ჭ. ქიშმიში (დაახლოებით 100 გრ. ) 1/2 ჭ. შაქარი (დაახლოებით 100 გრ.) ვანილი,
ცომს რომ მოზილავ, ხელზე არ უნდა გეკრობოდეს, შემდეგ მზა ცომი გაყავი 2 ტოლ ნაწილად. ერთი ნაწილი დადე ჟარონაზე ცენტრში და ზედ გააბრტყელე ხელით. მერე წაუსვი გული. რაც შეეხება ცომის ბოლო, მეორე ფენას, ცომს მოწყვიტეთ პატარ-პატარა ნაწილები, გაბრტყელე და "ლატკებივით" დაადე ზემოდან ვაშლის ფენას. ბოლოს შეეცადე, ნაპირები ჩაუკეცო, რომ გულმა გარეთ არ გამოჟონოს. მოკლედ, ეს მეორე ფენა რაღაცნაირად გაანაწილე ასე ნაწილ-ნაწილ, თუ ზედმეტი დაგრჩება, სადმე დადე დამატებით "ლატკად".
|