მასალა:
- 2კვერცხი
- 2ჭ.შაქარი
- 2 პაჭკა მარგარინი(გამდნარი)
- 3ს.კ. თაფლი
- 2ჩ.კ. სოდა ძმრით
- 2ჩ.ჭ.ნიგოზი გატარებული
- 5ჭ.ფქვილი
- 2ჭ.მიწის თხილი მოხალული
- 1 ჭ.ქიშმიში
მასალა კრემისთვის: - 1 პაჩკა კაკაო
- 1,5 ჭ.შაქარი
- 1 სგუშონი მოხარშული
- 2 ვანილი
- 3 კოვზი ფქვილი
- 100გრ.რძე
მომზადება:
2 კვერცხი და შაქარი გავთქვიფოთ დაუმატოთ გამდნარი მარგარინი, პაჭკა ნახევარიც ყოფნის, დაუმატოთ 3ს.კ. თაფლი, სოდა ძმრით,გატარებული ნიგოზი1 ჭიქა, ფქვილი 5 ჭიქა. მიღებული მასა გავყოთ 2 ნაცილად, გამთბარ ჟარუნაზე დავაფინოთ კალკა , ხელით გავაბრტყელოთ ცომი და გამოვაცხოთ.
კრემი :
100გრ. რძე 3 ს.კ. ფქვილი 1 ჭ.შაქარი 1ც.ვანილი მოვადუღოთ ფაფა , როცა გაცივდება შეურიოთ ნახევარი პაჭკა მარგარინი
მოხარშული სგუშონის კრემი: 1 სგუშონი 1 მარგარინი 1 ვანილი
გავთქვიფოთ ჯერ მარგარინი კარგად და შემდეგ დავუმატოთ ნელ -ნელა სგუშონიო შემდეგ ვანილი.
მინანქარი:
1 პაჭკა კაკაო (ან 3 ს. კოვზი კაკაო) 3 ს.კ. შაქარი 3 ს.კ.რძე 100 გრ.მარგარინი მოვადუღოთ და მოვასხათ ზემოდან კოვზით სანამ გაცივდება.
უკვე გამომცხვარ ერთ ფირფიტას წაუსმევთ რძის კრემს , მოვაყაროთ ნახევარი მოხალული მიწის თხილი და ქიშმიში, ზემოდან წაუსვათ სგუშონის კრემი . მეორე ფირფიტას ქვედა მხარეს უსმევთ რძის კრემს და დავაფარეფთ პირველ ფირფიტას . ზემოდან და გარშემო წაუსმევთ სგუშონის კრემს და მოვაყრით დარჩენილ მიწის თხილს და ქიშმიშს , ზემოდან მოვასხავთ მინანქარს.
გემრიელად მიირთვით!
|