მომზადება: გავაცხელოთ ღუმელი 180°-მდე. დასაშლელი ფორმის ძირს, დიამეტრით 26 სმ., წავუსვათ ცხიმი. კვერცხი ავთქვიფოთ შაქრის და ფორთოხლის ცედრასთან ერთად. ფქვილი შევურიოთ სახამებელს და საფხვიერებელს, გავცრათ და შევურიოთ ათქვეფილ მასას. მოვათავსოთ ცომი ფორმაში და გამოვაცხოთ 30 წუთი. გამოვიღოთ ღუმელიდან, გავაგრილოთ. ბისკვიტი გავჭრათ ჰორიზონტალურად, ქვედა ფენა დავდოთ ლანგარზე, გარშემო გავუკეთოთ ფორმის კიდე. კრემის მოსამზადებლად დავალბოთ ჟელატინი. ფორთოხლის წვენი და შაქარი გავათბოთ. დავუმატოთ გაწურული ჟელატინი და მათთან ერთად გავადნოთ. გადმოვდგათ ცეცხლიდან და ვაცადოთ გაგრილება, როცა მასა დაიწყებს გაცივებას დავამატოთ ხაჭოს ყველი. ნაღები ავთქვიფოთ, შევურიოთ კრემს. ნახევარი კრემი დავდოთ ტორტის ფენაზე ისე, რომ ცენტრში იყოს ჩაღრმავებული. ზემოდან დავადოთ მეორე ფენა და ოდნავ დავაწვეთ ცენტრში. წავუსვათ დარჩენილი კრემი და გავასწოროთ. მოსართავად დავალბოთ ჟელატინი. გავაკეთოთ სხვადასხვა ზომის ამონაჭრები, წაუსვათ ზეთი ფუნჯის დახმარებით და დავდოთ ტორტზე. ღვინო გავათბოთ და მასში გავადნოთ გაწურული ჟელატინი. დავასხათ მასა ამოჭრილი ტორტის ზედაპირზე და შევდოთ მაცივარში 8 საათით. გამოვიღოთ ტორტი მაცივრიდან, მოვაშოროთ კიდე და საჭრელები. ნაღები ავთქვიფოთ შემასქელებელთან ერთად, წავუსვათ ტორტის გვერდებს. დარჩენილი ნაღები ჩავდოთ საკონდიტრო ტომარაში და მოვრთოთ ტორტის გვერდები. ცივი შოკოლადი გავხეხოთ და მოვაყაროთ, მოვრთოთ დაშაქრული თხილით. 16 ულუფა, მომზადების დრო – 60 წუთი.