მასალა:
- 50გრ.კარაქი
- 1ჭ.შაქარი
- 3 ან 4 კვერცხი
- 1სკ.თაფლი
- 2ჭ. ფქვილი
- 1ჩკ.სოდა(გამაფხვიერებელიც კარგია)
- 100გრ.ხორცსაკეპ მანქანაში გატარებული ნიგოზი
მასალა კრემისთვის:
- 300-400გრ კარაქი
- 1 ქილა შესქელებული რძე(სგუშონი)მოხარშული
- ვანილი
- 100გრ. წვრილად დაჭრილი ნიგოზი
მომზადება:
ავთქვიფოთ კვერცხი , შაქარი, გამდნარი კარაქი,,თაფლი, სოდა ძმრით ,გატარებული ნიგოზი და ბოლოს ფქვილი.გამოვაცხოთ გაზქურაში 2 ფენა ჟარუნზე დავაფინოთ პერგამენტის ქაღალდი და წაუსვათ კარაქი რომ იოლი გაგმოსარები იყოს,როცა გამოცხვება მოვხსნათ პერგამენტის ქაღალდი. ორივე ფენას წაუსვათ კრემი და ზემოდან მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ნიგოზი (ორივე ფენას მოვაყაროთ),გახეხილი შოკოლადიც უხდება, და გვერდებზე ჩამოჭრილი ნამცხვრის გვერდები დაფხშვნილი ზემოდან.
კრემის მომზადება:
ავთქვიფოთ კარაქი კარგად და დაუმატოთ შესქელებული სგუშონი ნელ -ნელა,ვანილი .
გემრიელად მიირთვით!
|