მასალა:- 8 კვერცხი
- 4,5ჩ.ჭ. შაქრის ფხვნილი
- 250გ. კარაქი
- 1ჩ.ჭ. მაწონი
- 5ს.კ კაკაო
- 3ს.კ. რძე ან წყალი
- 1ჩ.კ. სოდა
- 1ს.კ. ძმარი
- 1 პ.ვანილი
მომზადება:
8 კვერცხის გული კარგად გავთქვიფოთ 2 ჩაის ჭიქა შაქრის ფხვნილთან ერთად;შევაზილოთ 200 გრ.დარბილებული კარაქი,1 ჩაის ჭიქა მაწონი, 2 სადილის კოვზი კაკაოს ფხვნილი,სოდა,ძმარი, ვანილი,დავაყაროთ ფქვილი და კოვზით კარგად ავზილოთ (ცომი უნდა გამოვიდეს სქელი არაჟნის სისქის).გაზქურის თუნუქის ფურცელზე დავაფაროთ პერგამენტის ქაღალდი,წაუსვათ კარაქი და დავასხათ ცომი. შევდგათ გაზქურაში გამოსაცხობად. დარჩენილი ცილები დიდხანს ვთქვიფოთ მიქსერით, სანამ თეთრი "ღრუბელივით"არ გახდება(ქვაბს რომ გადმოვაბრუნებთ არ უნდა გადმოიღვაროს);შევათქვიფოთ 2 ჩაის შიქა შაქრის ფხვნილი. როდესაც გაზქურაში შედგმული ცომი ნახევრად გამოცხვება (დაახლოებით 15-20 წუთის შემდეგ),ზემოდან კოვზით დავასხათ გათქვეფილი ცილა,შევდგათ გაზქურაში,სანამ ბეზე არ გამოცხვება (ოდნავ უნდა გამაგრდეს). წინასწარ მოვამზადოთ შოკოლადის მინანქარი შემდეგნაირად: ავიღოთ 0,5 ჩაის ჭიქა შაქრის ფხვნილი, 3ს.კ. კაკაოს ფხვნილი,აურიოთ,დავდგათ ცეცხლზე და როცა ეს მასადუღილამდე მივა,გადმოვდგათ და ცხელი მოვასხათ ტორტის ბეზეს.
გემრიელად მიირთვით!
|