მასალა ცომისთვის :- 2 კვერცხი
- 2 ჭ.შაქარი
- 250გრ. მაწონი
- 250გრ. მარგარინი
- 1ჩ.კ. სოდა
- 1ს.კ.ძმარი
- 100 -150გრ .ნიგოზი
- ფქვილი
- ვანილი
- 100გრ.წითელი მოცხარი
მასალა კრემისთვის: - 500მლ. რძე
- 4 ს.კ. ფქვილი
- 6ს.კ.შაქარი
- 250გრ.მარგარინი
მომზადება:
კვერცხი და შაქარი გავთქვიფოთ კარგად დაუმატოთ გამდნარი მარგარინი და მაწონი,სოდა ძმრით,ვანილი ,გატარებული ნიგოზი,ფქვილი იმდენი რომ გამოვიდეს არაჟნის სისქის.მიღებული ცომი ცხიმწასმულ თუნუქის ფურცეზე დავასხათ და შევდგათ გასქურაში გამოსაცხობად. როცა გამოცხვება გამოვიღოთ და დაველოდოთ გაციებას.
მოვამზადოთ კრემი: თბილ რძეში შავყაროთ ფქვილი და შაქარი და დავდგათ დაბალ გაზზე და ურიოთ მანამ სანამ სქელ ფაფას არ მივიღებთ
როცა გაცივდება მიქსერით გათქვეფილ მარგარინს აურიოთ გაციებული ფაფა,კარგად გავთქვიფოთ
წაუსვათ ბისკვიტს ზემოდან მოვრთოთ წითელი მოცხარით.
გემრიელად მიირთვით!
|