მასალა: - 2კგ - თხელკანიანი ფორთოხალი
- 2კგ - შაქარი
- 2 ს.კ - ბრენდი
მომზადება: ფორთოხალი გარეცხეთ, ჩანგლით გაჭყლიტეთ მრავალ ადგილებში. მოათავსეთ ჯამში და დაასხით ცივი წყალი. დატოვეთ წყალში 3 დღით ხშირად შეუცვალეთ წყალი. ამოიღეთ წყლიდან გააშრეთ და მოაცალეთ კანი. გაყავით ფორთოხალი ნაწილებათ, მოაცალეთ მემბრანა ორივე მხრიდან, და დაჭერით. მოათავსეთ ნაჭრები და ფორთოხლის წვენი ჯამში დაუმატეთ ნახევარი ლიმნის წვენი და შაქარი, დადგით ცეცხლზე, მოადუღეთ და ხარშეთ კიდევ 5-10 წუთი. გადმოდგით, გააციეთ და ისევ გაიმეორეთ მანამ სანამ არ მიიღებთ საჭირო სისქეს. მომზადებულ მურაბას დაუმატეთ ბრენდი ან კონიაკი. ჩაასხით ქილებში დახუფეთ, გადმოტრიალეთ და დააფარეთ თბილად ნაჭერი. დაელოდეთ გაციებას. შეინახეთ გრილ ადგილას.
გემრიელად მიირთვით!
|