მასალა:- 3 კვერცხი
- 2ჭ. შაქარი
- 1,5 კგ.ვაშლი
- 400 ან 500 გრ. მარგარინი
- 500 გრ.მაწონი
- 200გრ.ნიგოზი
- 200გრ.ჭანჭურის ან (ქლიავის) ჩირი
- 1ს.კ სოდა ძმრით
- 1პ. ვანილი
- 4-5 ჭიქა ფქვილი
მომზადება:
შაქარი და კვერცხი გავთქვიფოთ მიქსერით
დაუმატოთ მაწონი,სოდა ძმრით,ვანილი,გამდნარი მარგარინი
გავთქვიფოთ მიქსერით დაუმატოთ ფქვილი იმდენი რომ სქელი სმეტანის სისქის გამოვიდეს
წინასწარ მოვამზადოთ ვაშლის შიგთავსი: გავთალოთ ვაშლი და დავჭრათ თხლად სიგრძეზე,ტაფაზე დავყაროთ გაუკეთოთ 50გრ.მარგარინი და 100გრ შაქარი დავახუროთ თავსახური და პერიოდულად ურიოთ დაახლოებით 10 -15 წუთში მზად იქნება.გადმოვდგათ ცეცხლიდან და გავაციოთ
ნიგოზი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად
მომზადებული ცომი დავასხათ ცხიმწასმულ ჟარუნაზე
ზევიდან დავაყაროთ ჭანჭურის ჩირი
შემდეგ დაჭრილი ნიგოზი
და ბოლოს შებრაწული ვაშლი
შევდგათ გაზქურაში გამოსაცხობად დაახლოებით 35-45 წუთი
გემრიელად მიირთვით!
|