მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 14
სტუმარი: 14
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ტკბილეულობა

ლიმონის ტორტი
2010-04-07, 10:44 PM
      მასალა:
  • კვერცხი – 6 ც., 
  • შაქრის "პუდრა” – 100 გრ., 
  • ხორბლის ფქვილი – 100 გრ., 
  • სოდა – ½ ჩ.კ., 
  • 1 ცალი ლიმონის ცედრა, 
  • კვერცხის ცილა – 
  • 3 ც., ლიმონის წვენი. 
     მომზადება: 

    ცომისათვის კვერცხის ცილა გამოყავით გულისგან და ათქვიფეთ, სანამ არ მიიღებთ მდგრად "ქაფს”. დარჩენილ კვერცხის გულს დააყარეთ შაქრის ფხვნილი, ლიმონის ცედრა და კარგად მოურიეთ. დაამატეთ ფქვილი და სოდა, სწრაფად მოზილეთ ცომი და ბოლოს დაამატეთ ათქვეფილი ცილა. მიღებული თხელი ცომი მოათავსეთ კარაქწასმულ და ფქვილმოყრილ, მაქსიმუმ 20 სმ. დიამეტრის ფორმაში. გამოაცხვეთ 25 წუთის განმავლობაში 230º. მზაობა შეამოწმეთ ხის წვრილი ჩხირით.
კრემისათვის ცილა ათქვიფეთ, სანამ არ მიიღებთ მდგრად "ქაფს”. შემდეგ თანდათან დაუმატეთ შაქრის "პუდრა” ისე, რომ თქვეფა არ გააჩეროთ, ბოლოს ჩაასხით ლიმონის წვენი. დარბილებული კარაქი ათქვიფეთ და შეაზილეთ ათქვეფილი ცილა – ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
მინანქრისათვის – ცილა მოზილეთ შაქართან და ლიმონის წვენთან ერთად, პლასტიკური მასის მიღებამდე.
გამომცხვარი ბისკვიტი ამოიღეთ ფორმიდან, გაჭერით 3 ფირფიტად. შეაწებეთ ისინი კრემით, ზედა მხარე და გვერდები დაფარეთ მინანქრით. ტორტი შედგით 120 გრადუსზე გაცხელებულ ქურაში 10 წუთით, რათა მინანქარი გამაგრდეს. გაცივების შემდეგ მორთეთ ლიმონის ნაჭრებითა და კრემის ორნამენტებით.
მომზადების დრო: 1 სთ.


0 нравится
კატეგორია: ტკბილეულობა | დაამატა: aks75 | ტეგები: კულინარია, ლიმონის ტორტი, გემიელი რეცეპტები, ტკბილეულობა
ნანახია: 2065 | რამოტვირთვები: | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]