მასალა ცომისთვის:- 8 კვერცხი გული
- 1 ჭიქა შაქარი
- 200გრ. მარგარინი
- 1ჩ.კ. სოდა ძმრით
- ვანილი და ცოტა მარილი
- 4 ან 4,5 ჭიქა ფქვილი
მასალა ბეზესთვის: - 8 კვერცხი
- 1,5 ჭიქა შაქარი
- 2 ს.კ. კაკაო
- ჯემი
მომზადება:
კვერცხის გული და შაქარი ავთქვიფოთ დაუმატოთ მარგარინი , სოდა ძმრით, მარილი, მანილი და ფქვილი მოვზილოთ მაგარი ცომი , გავყოთ 2 ნაწილად მეორე ნაწილი კიდევ გავყოთ ორ ნაწილად და ერთ ერთ პატარ გუნდას დაუმატოთ კაკაო , 2 პატარა გუნდა შევდგათ საყინულეში 15 -20 წუთით, ჯარუნაზე დავაფინოთ კალკის ქაღალდი წაუსვათ ცხიმი, გავაბრტყელოთ შენახული დიდი გუნდის ნახევარი და ჩავდოთ ჟარუნზე წაუსვათ ჯემი , (მე გარგრის გაუკეთე) გამოვიღოთ საყინულედან გაყინული კაკაოიანი ცომი და გავხეხოთ მსხვილ სახეხზე , მოვაყაროთ ჯემს ზემოდან . მანამდე მოვამზადოთ ბეზე : 8 კვერცხის ცილა და შაქარი გავთქვიფოთ კარგად , გამზადებული ბეზეწაუსვათ გახეხილ კაკაოიან ცომს, მეორე პატარა თეთრი გუნა საყინულედან გამოვიღოთ ისიც გავხეხოთ და მოვაყაროთ ბეზეს ზემოდან , შევდგათ გაზქურასი გამოსაცხობად 200 გრადუსზე. როცა გამოცხვება ზემოდან მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.
გემრიელად მიირთვით!
|