მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 8
სტუმარი: 8
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ტკბილეულობა

ალუბლის ტორტი
2011-12-28, 6:49 PM
მასალა ცომისთვის:

  • 200 გრ. შოკოლადი
  • 200 გრ. კარაქი
  • 7 კვერცხი
  • 150 გრ. შაქარი
  • 250- 300 გრ. ფქვილი 
  • 100 გრ. კრახმალი
  • 100 გრ. სუხარი
  • 2 ჩ.კ. ასაფუებელი ანუ რაზრიხლიტელი (ან  1ჩ.კ. სოდა ძმრით)
  • 1 პაჩკა ვანილი

მასალა კრემისთვის:
  •  
  • 500 გრ. ალუბალი (ან დაკონსერვებული)
  • 500 გრ. სმეტანა
  • 200 გრ. შაქარი


მომზადება:



შოკოლადი დავადნოთ წყლის ორთქლზე



კარაქი ავთქვიფოთ შაქართან ერათად  დავუმატოთ ვანილი




კვერცხი გავაცალკეოთ გულისა და ცილასაგან , გულები აურიოთ კარაქს და ავთქვიფოთ კარგად




დაუმატოთ გამდნარი შოკოლადი



შემდეგ კრახმალი 



დაფხვნილი ტკბილი სუხარი



შემდეგ  ფქვილი ,   ასაფუებელი (რაზრიხლიტელი) თუ არ გვაქვს მაშინ 1 ჩ. კ. სოდა ძმრით  



ავთქვიფოთ ცილა  კარგად 



ათქვეფილი ბეზე დაუმატოთ  შოკოლადიან ცომს და ნელ-ნელა აურიოთ



მიღებული ცომი  გავყოთ ორად ჩავასხათ ცხიმწასმულ ფორმაშ , შევდგათ  180 გრ. მდე გამთბარ გაზქურაში და დახლოებით ვაცხოთ 20 ან 25 წუთი 
თითოეული ფენა კიდევ გვჭრათ შუაზე , სულ გამოდის 4 ფენა



კრემის მოსამზადებლად ავთქვიფოთ სმეტანა და შაქარი 



და ალუბალს გამოვაცალოთ კურკები 



პირველ ფენას წაუსვათ კრემი



დავადოთ მეორე ფენა და კიდევ წაუსვათ კრემი 


ზემოდან დავალაგოთ ალუბლები



დავადოთ მესამე ფენა და ცაუსვათ კრემი



დავადოთ მეოთხე ფენა და გავაფორმოთ სურვილისამებრ 



მე წაუსვი ზემოდან ბეზე  და მოვაყარე გახეხილი შოკოლადი





გემრიელად მიირთვით!



0 нравится
კატეგორია: ტკბილეულობა | დაამატა: aks75 | ტეგები: alublis torti, ალუბლის ტორტი, tortebi, რეცეპტები, tkbileuloba, receptebi, ალუბლის კაპრიზი, ტორტები, namcxvrebi
ნანახია: 8873 | რამოტვირთვები: | რეიტინგი: 3.7/3
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]