მასალა:- 250 გრ. შაქარი
- 200 გრ. კარაქი ან მარგარინი
- 3 კვერცხი
- 450 გრ. სტაფილო
- 10 გრ. ასფუებელი (რაზრიხლიტელი) 1ჩ.კ. სოდა
- 350-400 გრ. ფქვილი
მომზადება:
გამდნარ კარაქს დაუმატეთ შაქარი
შემდეგ კვერცხი
გახეხილი სტაფილო ( წვრილ სახხზე გახეხილი )
შემდეგ ასაფუებელი ან სოდა და ფქვილი
ცომი გაყავით 2 ნაწილად , გამოაცხეთ 2 ფენა ფორმას წაუსვით ცხიმი და აცხვეთ დაახლოებით 30-35 წუთი 180 გრ- ზე.
კრემის მომზადება:
გავთქვიფეთ არაჟანი და შაქარი კარგად
გამომცხვარ ფირფიტას წაუსვით კრემი
დაადეტ მეორე ფენა და გააფორმეთ სურვილისამებრ
გემრიელად მიირთვით!
|