მასალა:- 2/3 ჭიქა შაქარი
- 2ს.კ. თაფლი
- ნახევარი ბანანი
- 250 მლ. (ნახევარი ჩაის ჭიაქა) მუქი შავი ჩაი
- 2ს.კ. ზეთი
- 2 ჭიქა ფქვილი ( 250 გრ. ჭიქა)
- 1ჩ.კ. სოდა
- ცოტა მარილი
მასალა შიგთავსისთვის:
- 300გრ. გარგრის ჩირი
- 1 ცალი ფორთოხალი
- 50 გრ. ნიგოზი
მომზადება:
კუხნის კომბაინში (ან ბლენდერში) ჩავასხათ წინასწარ დაყენებული მუქი შავი ჩაი ,ბანანი, თაფლი, შაქარი, ზეთი და 1 ჭიქა ფქვილი დავაბლენდეროთ
დანჩენილ 1 ჭიქა ფქვილს შეურიოთ სოდა , მარილი და ჩავყაროთ კომბაინში და ისიც დავაბლენდეროთ
გამზადებული ცომი ჩავასხათ კალკა ჩაფენი ცხიმწასმულ ფორმაში და შევდგათ წინასწარ ფაცხელებულ გაზქურასი 180 გრ. ვაცხოთ დაახლოებით 40 წუთი.
შიგთავსია მომზადება:
გარგრის ჩირი გავრეცხოთ დავასხათ წყალი და ვხარშოთ დაბალ ცეცხლზე სანამ არ მოიხაშება
ნახევარი ფორთოხლის კანი გავხეხოთ წვრილ სახზე ,ფორთოხალი დავჭრათ კუბკებად . დავაბლენდეროთ მოხარშული გარგრის ჩირი, გახეხილი კანი და ფოეთოხალი, მიიღება ერთგვაროვანი მასა როგორც პიურე
ბისკვიტი გავჭრათ შუაზე
წაუსვათ გარგრის და ფორთოხლის პიურე, ზემოდან გავაფორმოთ ნიგოზით.
გემრიელად მიირთვით!
|