მასალა:- 1 კგ. შაქარი
- 1,5 ჭიქა წყალი
- 25 გრ. ჟელატინი
- 1ჩ.კ. ლიმონმჟავა
- 0,5 ჩ.კ. სოდა
- ხილის ესენცია
მომზადება:
1 ჭიქა წყალი და შაქარი ვადუღოთ დაახლოებით 15 წუთი , ასევე დავალბოთ ჟელატინი 15 წუთი ცალკე ჭურჭელში დაუმატოთ დარჩენილი წყალი, დაუმტოთ ვანილი ვთქვიფოთ მიქსერით მანამ სანამ ქაფი არ წარმოიქმნება . დაუმატეთ ლიმონმჟავა ან რომელიმე ხილის ესენციის რამდენიმე წვეთი და განაგრძეთ თქვეფა. მიღებული ზეფირი ჩავასხათ ტორტის მოსართავ ფორმებში და დავსვათ სხვადასხვა ფორმის ზეფირები , უნდა დავაცადოთ ცოტახანი რომ გაშრეს. ასევე შეგვიძლია გამდნარი შოკოლადი მოვასხათ ზემოდან.
გემრიელად მიირთვით!
|