მასალა ბისკვიტისტვის :- 10კვერცხი
- 2 ჭიქა შაქარი
- 2 ჭიქა ფქვილი
მომზადება:
ავიღოთ 10 კვერცხი და გავაცალკეოთ ცილა და გულები ერთმანეთისგან
ცილა აუთქვიფოთ მიქსერით კარგად მანამ ჰაეროვან მასას არ მივიღებთ
ვთქვიფოთ გაუჩერებლად იქამდე სანამ ,რომ გადმოვაბრუნოთ
თასიდან არ უნდა გადმოდიოდეს
შემდეგ დაუმატოთ ნელ -ნელა 2 ჭიქა შაქარი და გავთქვიფოთ
შემდეგ კვერცხის გულები შეურიოთ
და ბოლოს 2 ჭიქა ფქვილი ნელ- ნელა დაუმატოთ
გვთქვიფოთ კარგად
და უკვე გამზადებულ ფორმასში ჩავასხათ,ფორმას ჩაუფინოთ კალკის ქაღალდი და ფორმას გარშემო და ძირზე წაუსვათ ქარაქი
მე ეს მასა გავყავი ორად პატარა ფორმაშიც ჩავასხი დაახოებით 2 კვერცხის ხელა იქნებოდა ფორმა (ანუ ამ 10 კვერცხიდან გავყავი)
ესე გამოიყურება უკვე ფორმაში ჩასხმული
და შევდგათ გაზქურაში დაბალ გაზზე გამოსაცხობად დაახლოებით 1საათი(მე ძალიან დაბალზე მქონდა და 2 საათი უნდა გამოცხობას) პტარა ფორმაში ჩასხმული მალე გამოვიღე უცბად გამოცხვა
ცხელივე გადმოვიღოთ ფორმიდან და ძირიდან მოვაძროთ კალკის ქაღალდი
შიგნით გული გამოცხობილი არის თუ არა შეგვიძლია ასანთის ღერით გავსინჯოთ ,ზემოდან ჩავასოთ და თუ სუფთათ ამოვიღეთ ესეიგი დაშუშულია
გამომცხვარი ბისკვიტი გავჭრათ შუაზე
და დავნამოთ ორივე მხარე კარგად
მე მაყვლის წვენით, ჩაის ნაყენით, გარგრის მურაბით და კიდევ 3 ს.კ ლიქიორით ( არაყიც შეიძლება) დავნამე
|