მასალა:
- 310 გრ. პურის ფქვილი,
- 375 გრ. არაჟანი,
- 6 ც კვერცხი,
- 210 გრ. შაქარი,
- ფორმაზე წასასმელი კარაქი,
- ვანილი – გემოვენბით შაქრის, დაფქვილი შაქარი – გასაფორმებლად.
მომზადება: 1. კვერცხის ცილა და გული დააცალკევეთ, ცილა ათქვიფეთ მდგრადი ქაფის წარმოქმნამდე. 2. გული გათქვიფეთ შაქარში გათეთრებამდე, დაუმატეთ არაჟანი, ცხელ წყალში გახსნილი ვანილი და შეურთეთ ათქვეფილ ცილას. 3. ცომი ჩაასხით სწორკუთხიან, წინასწარ ცხიმწასმულ ფორმაში და გამოაცხვეთ 220º-ზე 20-25 წუთის განმავლობაში. მზა ბისკვიტი ხელის დაჭერის შემდეგ ისევ მაღლა იწევა. 4. ბისკვიტი გააგრილეთ, დაჭერით ოთხკუთხედებად, რომბებად და მართკუთხედებად, მოაყარეთ შაქრის ფხვნილი. შეგიძლიათ მოასხათ მინანქარი, გამდნარი შოკოლადი ან გააფორმოთ: ხილფაფით, კრემით. მომზადების დრო: 45 წუთი
|