მასალა:
- 1, 25 კგ ხაჭო,
- 300გ კარაქი,
- 250 გ არაჟანი,
- 400 გ შესქელებული
რძე,
- 1/2 ჭ შაქარი,
- 1ჭ ქიშმიში,
- ცოტა ვანილი
მომზადება
ხაჭო გავხეხოთ საცერში, დავუმატოთ საცერშივე გაქნილი კარაქი და
შაქარი. ეს ყველაფერი კარგად დავსრისოთ, დავუმატოთ არაჟანი, შესქელებული
რძე, ვანილი და წინასწარ გარეცხილ-გამშრალებული ქიშმიში. ეს მასა კიდევ
ერთხელ საგულდაგულოდ ავზილოთ, ჩავდოთ დოლბანდჩაფენილ ფორმაში, დავადოთ
წნეხი (რაიმე მძიმე საგანი) და რამდენიმე საათით დავდოთ მაცივარში.
|