მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » დესერტი

ხილი ჟელეში
2010-04-20, 10:53 PM

ულუფების რაოდენობა: 10
მომზადების დრო: 35 წუთი + გაციება

 მომზადებისთვის დაგჭირდებათ: 
• 1 კგ. ხილი(ფორთოხალი, ყურძენი, ბანანი, ალუბალი)
• 45 გრ. ჟელატინი
• 200 გრ. შაქარი 
• 900 გრ. თეთრი ღვინო
• 2 ც. ლიმონის წვენი

მომზადების წესი:
ჟელატინი დაალბეთ წყალში 40 წუთით. ზედმეტი წყალი გადაასხით. გაფუებული ჟელატინი გაადნეთ წყლის ორთქლზე. 300 გრ. წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე და მასში გაადნეთ შაქარი. შეაგრილეთ 40 ОС-მდე და შეურიეთ ჟელატინი. კვლავ მიიყვანეთ ადუღებამდე და დაუმატეთ ლიმონის წვენი და ღვინო. შეაგრილეთ. ხილი დაჭერით წვრილად, დადევით ფენებად ფორმაში და მოასხით მომზადებული ჟელე. გააცივეთ სრულ შედედებამდე 3 სთ-ის განმავლობაში. სუფრაზე გატანის წინ ფორმები რამოდენიმე წამით ჩადგით ცხელ წყალში და გადმოაბრუნეთ ბრტყელ თეფშზე. სუფრაზე მიიტანეთ დესერტის ბისკვიტთან ან ნამცხვართან ერთად.
ოსტატის რჩევა _ არ გამოიყენოთ ანანასი ან კივი, რადგან მათში შემავალი ნივთიერება ხელს უშლის შედედებას.

0 нравится
კატეგორია: დესერტი | დაამატა: aks75 | ტეგები: limonis wveni, saqari, xili jeleshi, jelatini, formebi, geserti, kvelanairi, tetri gvino, marili, xili
ნანახია: 2117 | რამოტვირთვები: | რეიტინგი: 1.5/2
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]