მასალა: 2 კგ. ხაჭო, 200 გრ. შოკოლადი, 200 გრ. შაქრის ფხვნილი, 200 გრ. ნაღების კარაქი, 2 ჭიქა არაჟანი;
მომზადება: შოკოლადი გახეხეთ და შეურიეთ შაქრის ფხვნილს. ხაჭო გახეხეთ საცერში, დაუმატეთ კარაქი და არაჟანი, კარგად აურიეთ. შეაერთეთ ხაჭო – შოკოლადთან და აურიეთ ერთგვაროვანი ფერის მიღებამდე. მიღებული მასა მოათავსეთ ქაღალდჩაფენილ ფორმაში, გაიტანეთ სიცივეში და დაადეთ სიმძიმე შედგით დაბალ ცეცხლზე და მუდმივი რევით მიიყვანეთ ადუღებამდე. გადმოდგით ცეცხლიდან ყინულზე და ურიეთ სანამ მასა არ გაცივდება. დაუმატეთ შაქარი, დაჭრილი ნუში, გარეცხილი ქიშმიში, ვანილის შაქარი. ყველაფერი ერთმანეთში კარგად აურიეთ, მოათავსეთ შიგნიდან ნაჭერ ამოფენილ ფორმაში და შრატის მოსაცილებლად დაადეთ ჯორგი (სიმძიმე). 2 საათში ამოიღეთ ფორმიდან და გაიტანეთ სუფრაზე.
გემრიელად მიირთვით!
|