მასალად საჭიროა: 8 ულუფა 150 გ კარაქი 75 გ შაქარი 3 კვერცხი 125 გ ქოქოსის ფანტელი 125 გ ფქვილი 1/2 ჩ. კ. ცომის საფხვიერებელი 200 გ კურკაგამოცლილი ალუბალი 80 გ მარწყვის ჯემი მომზადების წესი: 1. კარაქი და შაქარი კარგად ათქვიფეთ. თანდათან დაუმატეთ კვერცხის გულები, ქოქოსის ფანტელის ნახევარი, ფქვილი, ცომის საფხვიერებელი და ალუბლის ნაწილი. 2. კვერცხის ცილა ათქვიფეთ და შეურიეთ ცომს. 3. ცომი ჩადეთ ცხიმწასმულ მრგვალ ფორმაში და აცხვეთ 1700Ѕ-ზე. გააგრილეთ და ამოიღეთ ფორმიდან. 4. კექსს წაუსვით ჯემი, მოაყარეთ დარჩენილი ქოქოსის ფანტელი და გააფორმეთ ალუბლით.
|