მასალა:
ნიგოზი – 200 გრამი; კვერცხი – 5 ცალი; შაქარი – 1 ჩაის ჭიქა; ნაღები – 1 ჩაის ჭიქა.
მომზადების წესი: დავნაყოთ 200 გრამი ნიგოზი და ჩავდოთ ქვაბში, ცალკე ავთქვიფოთ 5 კვერცხის გულისა და 1 ჩაის ჭიქა შაქრისგან გოგლი-მოგლი. აგრეთვე ავთქვიფოთ 1 ჩაის ჭიქა ნაღები და ყველაფერი ეს ჩავასხათ ქვაბში, სადაც გვაქვს დანაყილი ნიგოზი.
შემდეგ დავდგათ ძალიან ნელ ცეცხლზე და განუწყვეტლივ ვურიოთ ადუღებამდე (არ უნდა ავადუღოთ). ცოტა რომ შესქელდება გადმოვიღოთ, გავაცივოთ და დავუმატოთ 5 კვერცხის გათეთრებამდე ათქვეფილი ცილა. შემდეგ დავდოთ ერბოწასმულ თუნუქის ფურცელზე და შევდგათ აირღუმელში.
გემრიელად მიირთვით!
|