მასალა:
- კვერცხი – 6 ცალი
- შაქარი – 1 ჩაის ჭიქა
- პურის ფქვილი – 50 გრამი
- ლიმონი – 2 ცალი
- ლიმონის ზეთი – 2 წვეთი.
მომზადება:
6 კვერცხის გულისა და ერთი ჩაის ჭიქა შაქრისაგან გავაკეთოთ გოგლი-მოგლი, ჩავყაროთ შიგ 2 ცალი ლიმონის კანის ნაფხეკი და ჩავაწვეთოთ 2 წვეთი ლიმონის ზეთი. დავუმატოთ 50 გრამი კარტოფილის ან პურის ფქვილი.
ბოლოს ავურიოთ 5 კვერცხის კარგად ათქვეფილი ცილა. ეს ცომი დავდოთ ცეცხლგამძლე შუშის თეფშზე და შევდგათ აირღუმელში.
|