ზამთარში საზაფხულო ხილი გვენატრება, ზაფხულში კი
ზამთრის ტრადიციული სასუსნავი - ჩურჩხელაჩურჩხელა, ჯანჯუხა —
ქართული ტკბილეული, ნიგვზის ან თხილის ნატეხები, ამოვლებული თათარაში (ყურძნის წვენისგან დამზადები ტკბილი ფაფა)
საქართველოში
ფართოდაა გავრცელებული. განსაკუთრებით გამოიყენება საახალწლო და სხვა
სადღესასწაულო დღეებში.ჩურჩხლის მომზადების
რამდენიმე წესი არსებობს. აღმოსავლეთ საქართველოში თათარას ხორბლის ფქვილს
ურევენ კონსისტენციის მისაღებად და მასში თოკზე აცმულ ნიგოზს (ან ჩირს)
ავლებენ.
დასავლეთ
საქართველოში სიმინდის ფქვილსა და თხილს იყენებენ, ხოლო თათარას ფელამუშს
უწოდებენ.
|