მასალა: 300 გრ. ნაყინი, 1 ს/კ ჟელატინი, 2 ს/კ პიტნის ლიქიორი, 5 გრ. პიტნის ფოთლები, 1/2 ჩ/ჭ შაქარი, 1 ჩ/ჭ თეთრი, მშრალი ღვინო, 1 ც. ლიმონი ნექტარინი, 12 ც. მარწყვი.
მომზადება: ჟელატინი დაალბეთ წყალში. პიტნის ფოთლებს დაასხით წყალი, დაუმატეთ შაქარი და მოხარშეთ ვეჟინი (სეროფი). მზა სითხე გააციეთ, დაუმატეთ ღვინო, ლიმონის წვენი, ლიქიორი და ჟელატინი. მიღებული მასა ჩაასხით ფორმებში და გააციეთ. სუფრაზე გატანის წინ თითო ულუფა ჟელატინზე დადეთ თითო ნაყინის ბურთულა, ნაჭერი ნექტარინი და მარწყვი. გააფორმეთ პიტნის ფოთლებით.
გემრიელად მიირთვით!
|