მასალა:
150 გრ. გატარებული ნუში 25 გრ. ფორთოხლის წილაკები 30 გრ. ჟელატინი ½ ჩ/ჭ შაქარი 1 ½ ჩ/ჭ რძე.
მომზადება: ჟელატინი დაალბეთ 2 ჭიქა ადუღებულ და გაცივებულ წყალში 30 წუთით. დაუმატეთ 2 ჭიქა წყალი, შედგით ცეცხლზე და მუდმივად ურიეთ, ჟელატინის სრულ გადნობამდე. გამდნარ ჟელატინში ჩაასხით რძე, ნუში, შაქარი და მიიყვანეთ ადუღებამდე. გააგრილეთ, ჩაასხით 6 ცალ ფორმაში და შედგით მაცივარში შედედებამდე. სუფრაზე გატანის წინ ფორმები რამოდენიმე წამით ჩადგით ცხელ წყალში და გადმოაბრუნეთ თეფშზე. გააფორმეთ ფორთოხლის წილაკებით.
|