მასალა:
2 1/2 ჩ/ჭ კენკრა (მარწყვი, ხენდრო), 1 ჩ/ჭ შაქარი, 1 ს/კ ჟელატინი.
მომზადება:
კენკრა გათქვიფეთ ბლენდერში ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე, დაუმატეთ შაქარი და ამოურიეთ. ჟელატინი ჩაალბეთ ცივ, ადუღებულ წყალში (1:8) მარცვლების გაფუებამდე. წყალი გადაღვარეთ, ჟელატინი გაალღვეთ წყლის აბაზანაზე და შეურიეთ კენკრის პიურეს. ჟელე ჩაასხით ფორმებში და გააციეთ შედედებამდე. სუფრაზე გატანის წინ გადმოიღეთ დესერტი (ჟელეს ადვილად გადმოსაღებად ფორმები რამდენიმე წამი ჩაუშვით ცხელ წყალში). გააფორმეთ ნაღებითა და კენკრით.
ულუფა 3; მომზადების დრო 50 წუთი