მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 5
სტუმარი: 5
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » დესერტი

ბლომანჟე
2012-02-21, 12:33 PM
მასალა:
  • 500 გრ. წყალი
  • 4 პაჭკა  ჟელატინი 
  • 500გრ . შაქარი
  • 1 კგ.არაჟანი
  • 1 ვანილი
  • 1ს.კ. კაკაო
  • 1 პაკეტი  ტორტის  ფერი - წითელი 

 მომზადება:

  200 გრამი წყალში 3 ცალი ჟელატინი ჩავყაროთ  დავდგათ 2 საათი, მერე  დაუმატოთ 400 გრ. შაქარი წამოვადუღოთ .
 1კგ. არაჟანი (შეიძლება ნახევარი მაწვნითაც ) ავთქვიფოთ   დავასხათ ჟელეს( წამოდუღებული ჟელატინი უნდა იყოს თბილი) დაუმატოთ ვანილი ,  მიღებული მასა გავყოთ  შუაზე  ერთში  დაუმატოთ  1ს.კ. (არა სავსე ) კაკაო, გავწუროთ საცერში .
1 ფენა: ჩავასხათ ჭიქებში ყავისფერი და შევდგათ მაცივარში თუ პლასმასის ჭიქებს გამოიყენებთ საყინულეშიც შეგიძლიათ შედგათ ოღონდ არ უნდა გაიყინოს უნდა შეამოწმოთ თუ მინის ჭურჭელს გამოიყენებთ მაშინ მაცივარში უნდა შედგათ,  ჟელატინი უნდა გაცივდეს და შედგეს.
2 ფენა :ზემოდან ყავისფერ ფენას  დავასხათ თეთრი (ანუ არაჟნიანი) და ისიც მაცივარში უნდა შევდგათ და ისიც ისე როგორც პირველი ფენა უნდა  გაცივდეს.  
3 ფენა: წითელი ან რომელი ფერიც გნებავთ იმ ფერს გააკეთებთ და ფრთხილად დაასხამთ თეთრს მეორე ფენას და  შედგი მაცივარში რომ გაცივდეს,  ჟელატინი რომ  შედგება  ბლომანჟეც მზად არის 

ფერის მომზადება:

 1ცალი  ჟელატინი დავალბოთ 300გრ. წყალში გაუკეთოთ 100გრ. შაქარი წამოვადუღებთ და ჩავყაროთ წითელი ფერი 1 პაჩკა







გემრიელად მიირთვით!





0 нравится
კატეგორია: დესერტი | დაამატა: aks75 | ტეგები: desertebi, კულინარია, რეცეპტები, blomanje, receptebi, ბლომანჟე, ჭიქებში, blomange
ნანახია: 32168 | რამოტვირთვები: | კომენტარი: 1 | რეიტინგი: 3.2/6
სულ კომენტარები: 1
1 nini  
0
smile

კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]