მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » სხვადასხვა

გოგრა ხორცის შიგთავსით
2010-04-11, 1:30 AM
მასალა:
2 დიდი თავი ხახვი 
ორცხობილა (სახლში შეგიძლიათ დაჭრათ პურის ნაჭრები და ტაფაში შეაწითლოთ)
2 ცალი ბულგარული წიწაკა
2 ცალი მწარე წიწაკა
ოხრახუში, ქინძის თესლი (ცხვრის ხორცს ქინძი, როზმარინი, ძირა)
4 კუბიკი ბოსტნეულის ბულიონი
არაჟანი (თუ ღორის ხორცია, ცხვრის ხორცს არ სჭირდება)
1 ცალი საშუალო ზომის გოგრა 

მომზადება:

დავჭრათ ხორცი საშუალო ნაჭრებად და დავაწითლოთ ძლიერ ცეცხლზე (ზეთში ან კარაქში). ხორცს დავუმატოთ დაჭრილი ხახვი და ცოტათი მოვშუშოთ. გავხსნათ ბულიონები წყალში და გავურიოთ 3-4- კოვზი არაჯანი. გოგრას თავი ლამაზად ამოვაჭრათ, ამოვიღოთ თესლები და ფსკერზე ჩავუყაროთ ქინძის თესლი+ სუხარი+ბულგარული წიწაკის რამოდენიმე ნაჭერი+ცხარე წიწაკა და მოვაყაროთ მოშუშული ხორცის ნახევარი+მწვანილი. გავიმეოროთ მეორე ფენა და ბოლოს მოვასხათ არაჟნიანი ბულიონი+მწვანილი. მარილი ცოტა დავამატე, ბულიონები ისედაც მარილიანია! დავაფაროთ გოგრას თავი და შევდგათ ღუმელში 2 საათით, 200 გრადუსზე.

გემრიელად მიირთვით!


0 нравится
კატეგორია: სხვადასხვა | დაამატა: aks75 | ტეგები: გემრიელი რეცეპტები, ხორცის, კულინარია, შიგთავსით, გოგრა
ნანახია: 1832 | რამოტვირთვები: | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]