შემადგენლობა: 1. 5 კვერცხი 2. 450 გრამი ხაჭო 3.
100 გრამი არაჟანი 4. 200 გრამი ფქვილი (უმჯობესია სოდიანი, მაგრამ თუ
არ გაქვთ 1 ს. კოვზი სოდა) 5. ერთი თავი ხახვი 6. 400 - 500 გრამი
ბროკოლი 7. 200 გრამი ცოცხალი სოკო, ან ერთი ყუთი კონსრვირებული 8.
მარილი გემოვნებით
მომზადების პროცესი: ვიღებთ
ღრმა ჭურჭელს. ერთმანეთში ავურევთ კვერცხს, არაჟანს, ხაჭოს, ფქვილს, მარილს
და ავთქვიფავთ. პარალელურად ტაფაზე ცოტა ზეთში, ვშუშავთ პატარა ნაჭრებად
დაჭრილ ბოსტნეულს: ბროკოლი, სოკო, ხახვი. როცა ბოსტნეული მოიშუშება,
ჩავყრით გამზადებულ/ათქვეფილ მასაში და ვურევთ. შემდეგ ვიღებთ ფორმას
(შეგიძლიათ ვერცხლის ქაღალდის - ერთჯერადი). წავუსვამთ ძირზე ცოტა ცხიმს და
ვასხავთ შიგ ათქვეფილ მასას. ღუმელს ვაყენებთ 200 გრადუსზე და გამზადებულ
ფორმას ვდებთ ღუმელში.