ერთი გირვანქა ფქვილი გამტკიცეთ და სინზე დაყარეთ, შემოდგით ცეცხლზე და
თან აურიეთ, რომ გახურდეს; შემდეგ დაასხით ერთი სტაქანი ერბო და კარგად
დაშუშეთ, არ დაწოთ კი, დააწითლეთ; დახედეთ, თუ კარგად არ იყოს აფშრუკული,
ერბო კიდევაც დაუმატეთ და თან ხის კოვზით კარგად გაშალეთ, მურკლი აღარა
ჰქონდეს; მერე გემოთი ნახეთ, უმის სული არა სდიოდეს ფქვილსა; შემდეგ ზედ
დაასხით წამოდუღებული და ქაფ-მოხდილი თაფლი, რაოდენიც იმას ასვრემს,
დაზილეთ და გადმოდგით, სიტკბო ნახეთ, თუ აკლდეს, თაფლი კიდევ დაუმატეთ;
მერე ბლუდზე ყველის კვერეულივით გააკეთეთ მრგვლად და შეინახეთ, რომ
გაცივდეს, დანით მოთალეთ და მიართვით.
მასალად საჭიროა: ფქვილი - ერთი გირვანქა, თაფლი -
ერთი გირვანქა, ერბო - ნახევარი გირვანქა ანუ ცოტა მეტი. მარილის
მეტ-ნაკლებობას ვარაუდით უნდა მიხვდეთ და ისე მისცეთ.
|