ისრიმი და მაყვალი დავჭყლიტოთ (ცალ–ცალკე), გამოვწუროთ წვენი,
გავწუროთ და ერთმანეთს შევურიოთ. ქინძი, ნიორი, წიწაკა, კამა და მარილი
ერთად დავნაყოთ ქვიჯაში. შემდეგ დანაყილ მასას ვხსნით ისრიმ–მაყვალის
წვენში. არსებობს მეორე, ალბათ უფრო რაჭულ–ლეჩხუმური
ვარიანტი: ცალკე ვნაყავთ ნიგოზს და ჯერ ისრიმ–მაყვალის წვენში ვხსნით
დანაყილ ნიგოზს, შემდეგ ერთად დანაყილ ნარევს, როგორც ზემოთაა. თუ საწებელი
თევზისთვისაა განკუთვნილი, მაშინ საწებელს წვრილად დაჭრილი ხახვი ემატება.
ინგრედიენტები:
მაყვალი ..................... 500გრ ისრიმი
..................... 300გრ ქინძი ....................... 3 ძირი ნიორი
....................... 1–2 კბილი წიწაკა ......................
გემოვნებით კამა ........................ 1 ძირი მარილი
....................... გემოვნებით
|