ინგრედიენტები: 6 ულუფა 12 კვერცხის გული 150 გ შაქარი 1 ლიმონი ან ფორთოხალი 60 გ ფორთოხლის ლიქიორი 60 გ კონიაკი 90 გ მუსკატი 360 გ სხვადასხვა ფორმის მზა ბისკვიტი მომზადების წესი: 1. კვერცხები კარგად გარეცხეთ ჯერ სოდიან, შემდეგ _ სუფთა წყალში. ცილა და გული გააცალკევეთ. 2. გახეხეთ ლიმონის ან ფორთოხლის კანი. 3. კვერცხის გული და შაქარი კარგად ათქვიფეთ, დაუმატეთ ლიმონის ან ფორთოხლის ცედრა, ლიქიორი, კონიაკი, მუსკატი და ათქვიფეთ. გამზადებული გოგლი-მოგლი ჩაასხით სასურველ ჭურჭელში და სუფრასთან მიიტანეთ მზა ბისკვიტთან ერთად.
|