სოუსის მოსამზადებლად
ქვაბში ავთქვიფოთ კარაქი და ფქვილი,დავუმატოთ ცხელი რძე და ნელ ცეცხლზე
ვურიოთ.ეს მასა ძალიან სქელი არ უნდა გამოვიდეს რათა დასასხმელად
მოსახერხებელი იყოს.შეგრილებულ სოუსს დავუმატოთ კვერცხი,ყველი და მარილი.
_____________________________________________________________ მოვხარშოთ მაკარონი
და საწრეტად გადავიტანოთ საწურზე.ზეთში მოვშუშოთ ფარში ხახვთან და ტომატ
პასტასთან ერთად,დავუმატოთ მარილი,პილპილი,ხმელი ქინძი.როდესაც სითხე
ამოშრება გადმოვდგათ. მაკარონს დავუმატოთ გახეხილი
ყველი,კვერცხი,კარაქი და ფრთხილად ავურიოთ.ღრმა,ცეცხლგამძლე ჭურჭლის ძირზე
დავასხათ სოუსი.დავაწყოთ მაკარონის ნახევარი,მოვასხათ ისევ სოუსი,შემდეგ
გავანაწილოთ ზედ ფარში.დავაწყოთ მაკარონის ნახევარი,მოვასხათ სოუსი
მთლიანად,მოვაყაროთ ყველი და შევდგათ 160 გრადუს გაცხელებულ ღუმელში
დაახლოებით 45 წუთი.მზა პასტიცო კიდევ 30 წუთი გავაჩეროთ ჩამქრალ ღუმელში
რადგან შეგრილებული უკეთ იჭრება.