მასალა: 250 გრ ხორბლის ბურღული, 500 მლ წყალი, 300 მლ შავი ქლიავის ნახარში, 200 გრ შავი ქლიავის ჩირი, 400 მლ წყალი, 50 გრ შაქარი, 50 გრ მარგარინი ან სამარხვო კარაქი, მარილი - გემოვნებით. მომზადება: შავი ქლიავის ჩირი გავრეცხოთ ცივ წყალში, ჩავუშვათ მდუღარე წყალში და ვხარშოთ შერბილებამდე. შავი ქლიავი დავტოვოთ ნახარშში რამოდენიმე ხანი ვიდრე კარგად არ გაიჟღინთება. შემდეგ გადავიტანოთ თუშფალანგზე, დავწრიტოთ, გამოვაცალოთ კურკები. წყალს დავამატოთ შავი ქლიავის ნახარში, წამოვადუღოთ, ჩავყაროთ გაცრილი ხორბლის ბურღული, მუდმივად ვურიოთ და მოვხარშოთ ფაფა. ხარშვის ბოლოს დავამატოთ შაქარი, მარილი, მარგარინი, და კარგად გადავურიოთ. ფაფა გადავიტანოთ თეფშზე, ზემოდან დავაწყოთ შავი ქლიავი, მოვასხათ გამდნარი მარგარინი.