მასალა:
- კარტოფილი – 1 კგ;
- ნიორი – 2 კბილი;
- ყველი – 50 გრ;
- კარაქი – 60 გრ;
- რძე – 200 გრ;
- ნაღები –125 გრ;
- მარილი,
- პილპილი – გემოვნებით
მომზადება: კარტოფილი გავფრცქვნათ, გავრეცხოთ, დავწუროთ და დავჭრათ თხელ, მრგვალ ნაჭრებად. აირღუმელი გავაცხელოთ 180 გრადუსამდე. ფორმას წავუსვათ ცოტა კარაქი, დავაწყოთ ნახევარი კარტოფილი, მოვაყაროთ მარილი, პილპილი, დანაყული ნიორი, ნახევარი ყველი, დავადოთ კარაქის ნაწილი. ზევიდან დავაყაროთ დარჩენილი კარტოფილი და ისევ ყველაფერი. რძე შევურიოთ ნაღებში, შევკაზმოთ მარილით, პილპილით და დავასხათ კარტოფილს. დავახუროთ ქვაბის სახურავი, შევდგათ აირღუმელში და შევწვათ. 50 წუთის შემდეგ მობრაწულა დარჩენილი ყველით და კარაქით შევკაზმოთ და კიდევ 20 წუთით გავაგრძელოთ მობრაწვა.
|