პირშუშხას ცხარე, მძაფრი სუნი გააჩნია. მისი გემო ჯერ მოტკბილოა, მოგვიანებით საკმაოდ ცხარეა. გამოიყენებენ დაჭრილი ან მას გახეხილი სახით კომბოსტოს, კიტრის და წითელი ჭარხლის მწნილში. დიდი გამოიყენება აქვს მას კვებისა და საკონსერვო მრეწველობაში. მისი სიცხარე შეიძლება შემცირდეს არაჟნის ან ვაშლის დამატებით. მას იყენებენ შემწვარ ხორცთან, ლორთან, ცხიმიან ღორის ხორცთან, მოხარშულ ძროხის ხორცთან, მაიონეზში, ხაჭოში, იოგურტში, მწნილში და ბოსტნეულში. პირშუშხას იყენებენ ნარევში, რომელსაც ამზადებენ ყველა მოხარშული ან შემწვარი ხორცის, თევზის და ცივი საუზმისათვის. გახეხილი პირშუშხა არაჟანთან და ვაშლთან ერთად, წყალში ან ღვინოში განზავებული, კარგი საწებელია თევზისათვის. პირშუშხასაგან ამზადებენ ცნობილ საწებელას. მისი გემო უმჯობესდება შაქრისა და ლიმონის წვების