მასალა:
- 1 ქათამი
- 2 სტაფილი
- 2 კვერცხი
- 2 წითელი ბულგარული წიწაკა
- მარილი და წიწაკა გემოვნებით
მომზადება:
ქათამი გავტრუსოთ გაზზე
მოვაჭრათ თავ- ფეხი და გამოვშიგნოთ
დავიწყოთ გულმკერდიდან ქათმის ხორცის გამორჩევა ძვლებისაგან აი ამ ამ ფოტოებზე კარგად ჩანს როგორ ვარჩევ
აი ამ შედეგს მივიღებთ
ეს მარტო ძვლებია
შუაში ხორცი ნაკლებად იქნება ამიტომ ბარკლებზე და გულმკერდზე ავაჭრათ რბილი ხორცი და ხერხემლის ჩაყოლებაზე დავალაგოთ
წინასწარ მოვხარშოთ კვერცხი და სტაფილო და დაველოდოთ გაციებას
ხორცზე ვალაგებთ სიგრძეზე დაჭრილი ბულგარულ წიწაკას
მოხარშული კვერცხის ცილას
მოხარშულ სტაფილოს
მოვაყაროთ მარილი და მწარე წიწაკა,უხდება სვანური მარილიც
შემდეგ გადავახვიოთ რულეტივით
და შევკრათ ძაფით
დავდოთ ფოლგაზე
და გადავახვიოთ
შეუკრათ გვერდები
და ამ ფორმით გამზადებული შევდგათ ღუმელში შესაწველად
დაახლოებით 1 საათი ჭირდება, ცოტა რომ შეიწვება გადმოვაბრუნოთ მეორე გვერდზე
როცა მზად იქნება შემოვაცალოთ ფოლგა გავაციოთ კარგად და მერე დავჭრათ
გემრიელად მიირთვით!
|