მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ცომეული

თბილისური ხაჭაპური
2010-04-08, 2:49 PM
      მასალა:
  • 0,5ლ მაწონი
  • 200გრ არაჟანი
  • 2 ცალი კვერცხი
  • 2–3 ს.კ. ზეთი
  • 250გრ კარაქი
  • 1 ჩ.კ. სოდა
  • საჭირო რაოდენობით ფქვილი
  • 2–2,5კგ ყველი
მომზადება:

 0,5ლ მაწონი, ერთი ქილა (200გრ) არაჟანი, 2 ცალი კვერცხი,
2–3 ს.კ. ზეთი, დანის წვერით მარილი, 250გრ. გამდნარი
კარაქი ერთმანეთს შეურიეთ.  


მოაყარეთ ფქვილი


და მოზილეთ საშუალო სიმაგრის ცომი. 
მოზელის დროს მოაყარეთ (ცოტა–ცოტა) 1 ჩ.კ. სოდა და ცომი დიდიხანს ზილეთ. გადააფარეთ ტილო და  ოთახის ტემპერეატურაზე გააჩერეთ 1–2 საათი. 



ცომი გაყავით თანაბარ ნაწილებად და გააბრთყელეთ


 
ზემოდან მოაყარეთ გახეხილი ყველი





ცომის ბოლოები შეკარით ამოაბრუნეთ და დაალაგეთ ტაფაზე



აი ესეთი ხაჭაპური უნდა გამოვიდეს




დამატებითი ინფორმაცია 
ამავე ცომით შეგიძლიათ გამოაცხოთ ხორცის ღვეზელი.

გემრიელად მიირთვით!



0 нравится
კატეგორია: ცომეული | დაამატა: aks75 | ტეგები: თბილისური, ფენოვანი, tbilisuri xahapuri, ხაჭაპური, ცომეული, კულინარია, xahapuri
ნანახია: 7798 | რამოტვირთვები: | კომენტარი: 4 | რეიტინგი: 5.0/1
სულ კომენტარები: 4
4 likuna  
0
http://mzareuli.ucoz.com/publ/4-1-0-830

აი ამ ლინკზე ნახე

3 Oldcoyot  
0
Vcade es comi...kargad gatxelda xachapuri, titqmis sipripana, magram iseti nazi mainc araa rogorsac visurvebdi/// iqmeb rame upro nazi da msubuqi xachapuris comi icit biggrin

2 likuna  
0
შენახვით კი შეინახავდით მაცივარში მაგარმ იმ ეფექტით არ გამოცხვება,უმჯობესია მაშინვე გამოცხვეს.

1 Oldcoyot  
0
Tu icit macivarshi ramden xans sheinaxeba
es comi, mtlianad ert jerze tu ar gamovacxe?

კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]